Pulai Andrással, intézetünk igazgatójával készült podcast-epizód eredetileg a hvg.hu-n jelent meg 2020. július 25-én.

Csak még nem tudták, még nem jött el az ideje – állítja a Publicus ügyvezető igazgatója. Orbán szerinte műanyag karddal ment Brüsszelbe, de összejött egy döntetlen. Ez a Fülke, a hvg.hu közéleti podcastja.

Győzött Orbán a maratoni EU-csúcson, legalábbis a miniszterelnök és a kormányközeli lapok ezt állítják. „Minden célunkat elértük: nemcsak jó pénzcsomagot tudtunk szerezni, de nemzeti büszkeségünket is sikerült megvédenünk azzal, hogy világossá tettük, hogy senki, olyan pedig különösen nem, aki megörökölte a jogállamiságot kritizáljon minket, a szabadságharcosokat” – fogalmazott Orbán.

A csúcs után nagy cikkben elemeztük, hogy mi történt Brüsszelben, a Fülkében pedig Pulai Andrással, a Publicus ügyvezető igazgatójával beszéljük át a történteket.

Pulai azt mondja, győzni semmiképp sem győzött a miniszterelnök, ami abból is fakad, hogy az EU állam- és kormányfői konszenzusos döntéseket hoznak. „Ha számszerűsíteni akarom, akkor 60 százaléknyi ebben a vereség” – mondta a Fülke mostani vendége.

Szerinte Orbán, hiába az országgyűlési határozat megszavazása, de

műanyag karddal ment Brüsszelbe.

Az azonban egyértelmű Pulai szerint, hogy az Európai Unió és a tagállamok vezetői „deresre akarják húzni a magyar miniszterelnököt”, csak még nem tudták. „De a jogállamiság kritériumok ajtaját kinyitották, amit már nem lehet becsukni.”

A 2022-es választások is szóba kerültek, Pulai azt mondja, hogy

van félnivalója Orbánnak.

Hogy miért, kiderül a beszélgetésből.