A hírlevelet a böngésződben is olvashatod!
Twitter
Megjelent Forgács Imre új könyve
Forgács Imre: Európai anziksz
Megjelent Forgács Imre, intézetünk tanácsadó testületi tagjának Európai anziksz című új könyve. Szeptember 4-én (szombaton) a szerző dedikálást tart a Könyvhét keretein belül a Vigadó téren 15 és 16 óra között a Gondolat Kiadó sátránál.

"A kötet a szerző 2016 és 2021 között született írásait gyűjtötte csokorba, amelyek a Népszava kulturális és társadalomkritikai mellékletében, a Szép Szóban jelentek meg. Talán a Tisztelt Olvasó is meglepődik, ha a havi „helyzetjelentéseket” egymás után, időrendben olvassa. Úgy tűnik, mintha az Európai Unió legújabb kori története mindössze három – igaz, egymást erősítő – válságról szólna.

A jogállamot semmibe vevő populizmus globális térnyerése a 2008-as pénzügyi összeomlás egyik következménye. A Brexit tragikomikus történetét a választók tudatos félrevezetése kísérte: a többség naiv módon elhitte, hogy az Unióból való távozással az egykori birodalmi nagyság is visszatérhet. A II. világháború óta a legnagyobb kihívást Európa számára is a Covid-19 vírus berobbanása jelentette. A tagállamok közötti szolidaritás annak ellenére gyengült, hogy az Unió a világjárvány kezelésében végül is jól teljesített. Hinnünk kell abban, hogy Európa – ahogy történelme során annyiszor – az aktuális válságokat legyőzve halad előre."
Tovább a kiadó oldalára
KÖVESS MINKET FACEBOOKON!
Forgács Imre nemrégiben megjelent cikkei
August 16, 2021
Forgács Imre: Az EP a jogállamért
Talán nem túl optimista feltételezés, hogy az „Unió-pártiaknak” az Európai Parlament – akár hosszabb távon is – szövetségese lehet...
Tovább
July 7, 2021
Forgács Imre: Adóforradalom?
A nagy célokkal általában mindenki egyetért. Például azzal, hogy a koronavírus-járvány miatt darabjaira hullott gazdaságot újjá kell építeni. A kérdés persze csak az, hogyan?
Tovább
June 5, 2021
Az uniós pénzcsap
Joseph Stiglitz, Nobel-díjas amerikai közgazdász szerint minden társadalmi egyenlőtlenség pusztítóan hat. A professzor munkásságát ismerők számára ez a gondolat nem új, miután Stiglitz a pénzügyi kapitalizmus elleni küzdelem egyik legismertebb harcosa...
Tovább
KÖVESS MINKET TWITTEREN!
Twitter
(c) 2021., Millennium Intézet
Regisztrációját bármikor módosíthatja a www.millenniumintezet.hu címen. Adatvédelmi nyilvántartási számunk: NAIH-98423/2016.
Leiratkozás    |    A hírlevelet a böngésződben is olvashatod!