Tanácsadó testület

Andor László
a Tanácsadó testület elnöke

A Millennium Intézet tanácsadó testületének elnöke. Közgazdász, egyetemi docens (Corvinus Egyetem, Budapest), Senior Fellow (Hertie School of Governance, Berlin), Visiting Professor (ULB, Brussels). 2005-10 között az EBRD Igazgatótanácsának, 2010-14 között az Európai Bizottság tagja volt. Számos politikai és közgazdasági tárgyú könyvet szerkesztett és írt. A Friends of Europe és a RAND Europe tanácsadó testületének is tagja.

Balázs Péter

Közgazdász, egyetemi tanár (a Corvinus Egyetem, CEU) az EU-bővítési Központ igazgatója. Magyarország nagykövete Dániában (1994–1996), Németországban (1997–2000) és az Európai Bizottságnál (2003–2004). Tagja volt az Európai Konventnek a magyar kormányzat képviselőjeként. 2004-ben az Európai Bizottság első magyar tagja, a regionális politikáért felelős biztos. 2009 és 2010 között Magyarország külügyminisztere. A Magyar Közgazdasági Társaság alelnöke, a Magyar Külpolitikai Társaság és az Európa Mozgalom Magyar Tanácsának egyik alapító tagja.

Bartha Attila

Közgazdász, PhD., az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpont  Politikatudományi Intézet kutatója, az IBS International Business School docense és az Intersections. East European Journal of Society and Politics folyóirat szerkesztője. Emellett külsős oktatóként a Corvinus Egytem Szociológis Doktori Iskolájában tanít. Fő kutatási területei a komparatív közpolitika, a jóléti politika, a gazdaságpolitika és a politikai gazdaságtan.

Bojár Gábor

Fizikus, 1982-ben alapította a Graphisoft-ot, mely a többszázezer építész által használt ArchiCAD nevű szoftverével világpiacvezető. A vállalatot 1998-tól a Frankfurti Tőzsdén, majd 2000-től a BÉT-en jegyezik, 2007 óta pedig a német Nemetschek csoport tagja. A volt Óbudai Gázgyár helyén levő rozsdaövezet re-kultiválásával 1998-ban megalapítja a Graphisoft Parkot, amely Budapest egyik fő kutató-fejlesztő központja. 2007-ben megalapítja Aquincumi Technológiai Intézetetet, mely a világ vezető egyetemeiről fogad részképzésre hallgatókat.

Dr. Forgács Imre

Az állam- és jogtudományok habilitált doktora. Számos felsőoktatási intézményben tanított, jelenleg az ELTE ÁJK Doktori Iskolája, illetve a Bölcsészettudományi Kar megbízott oktatója. 2004-től a Fővárosi Közigazgatási (mai Kormányhivatal) vezetője, 2009-től önkormányzati ügyekért felelős szakállamtitkár, majd igazságügyi és rendészeti miniszter.

Király Júlia

Közgazdász, egyetemi oktató. A Közgazdaságtudományi Egyetem elvégzését (1980) követően a Statisztikai Hivatalban és a Tervhivatalban dolgozott modellezőként, majd 1988-ban, alapításakor csatlakozott a Nemzetközi Bankárképző Központhoz, melynek 1999-2007 között (egyik) vezérigazgatója, 2003-2007 (egyik) tulajdonosa volt. A Postabank elnöke volt a bank sikeres privatizációja idején (2003). 2007 – 2013 a Magyar Nemzeti Bank pénzügyi stabilitásért felelős alelnöke volt. 2013 novemberétől a KBC Group igazgatósági tagja. A közgazdaságtudomány kandidátusa, számos szakmai folyóiratban jelentek meg írásai. Az ELTE és a Budapesti Corvinus Egyetem címzetes egyetemi tanára. Az IBS Budapest tanszékvezetője. Az MTA KRTK Közgazdaságtudományi Intézet külső kutatója. Kutatási területe: pénzügyi kockázatok kezelése, pénzügyi piacok, pénzügyi stabilitás, monetáris politika.

Dr. Sebők Miklós

Közgazdász, politológus. Tanulmányait a Budapesti Corvinus Egyetemen, a University of Virginia-n és az ELTE ÁJK-n végezte. Jelenleg az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpontjának tudományos munkatársa. Kutatási területe a politikai gazdaságtan, az összehasonlító közpolitika és a gazdaságpolitika. 2005 és 2014 között több progresszív illetve zöld szervezet közpolitikai tanácsadója volt.

Pulai András
igazgató

A Millennium Intézet igazgatója. Európa-tanulmányokat és nemzetközi kapcsolatokat tanult Magyarországon, Ausztriában és Londonban. Korábban több – hazai és külföldi – kutató és kormányzati intézményben dolgozott mint vezető kutató, elemző, több kiadvány szerzője és szerkesztője. A Publicus piac- és véleménykutatót is vezeti.